Gramenet.TV 

 Aquesta pàgina recull la història i l'actualitat dels moviments socials i entitats populars i el testimoni amb entrevistes als actors.

Llibertat Roque, Alicia i Albert segrestats a Mauritania  
12/12/2010
Diumenge 22 de novembre, va sortir de Barcelona la Caravana Solidària 2009
El 29 de novembre de 2009 segrestaren als cooperants de la ONG Barcelona Acció Solidària, Albert Vilalta, Roque Pasqual i Alícia Gámez a Mauritània.
Al-Qaida del Magreb Islàmic va reivindicar el segrest el 8 de desembre de 2009
Alícia Gámez va ser alliberada el 10 de març de 2010
Albert i Roc, van ser alliberats el 22 d'agost de 2010
http://www.caravanasolidaria.org/NOVA...

10 juny 2010
Cada dimecres Barcelona Acciò Solidària convoca una concentració per donar suport als cooperants segrestats a Mauritània i les seves famílies.  El 9 de juny, Santa Coloma de Gramenet representada per la seva alcaldessa, Núria Parlon, va ser la ciutat  protagonista.3/02/2010
1 i 3 de febrer, actes de solidaritat amb el tres segrestats a Mauritània.
Dilluns dia 1 el ple de  lAjuntament de Santa Coloma aprova una moció.
Dimecres dia 3 concentració en la Plaça del Rei del Barcelona
10/12/2009
Concentració davui dijous 10 de desembre de 2009
Tots el dijous en tant que duri el segrest dels tres companys cooperants, ens concentrarem a la plaça de La Vila de Santa Coloma de Gramenet a les 20:00 H.


2/12/2009
Concentració i lectura dun comunicat de lAssociació dEntitats de la Casa de la Solidaritat i la Pau de Santa Coloma de Gramenet, a la Plaça de la Vila i a la Biblioteca Central en un acte de presentació de Lagenda Llatinoamericana, manifestant el nostre rebuig pel segrest de Roque Pascual,  Alicia Gámez i Albert Vilalta, membres de la caravana solidaria


1/12/2009
Concentració en la Plaça la Vila de Santa Coloma, en Solidaritat els tres cooperants segrestats a Mauritània,  durant el transcurs de la caravana de Barcelona  Acció Solidaria.

Opinions de:
Loli Gómez
Joan Guerrero
Xavi Altozano
9/12/2009
El Prat de Llobregat (ACN).- Cap a dos quarts d'onze del matí i enmig d'escenes d'emoció han arribat a l'aeroport del Prat 38 dels cooperants de la Caravana Solidària de Barcelona. Un portaveu de l'expedició, Josep Ramon Giménez, ha assegurat que és 'un moment molt dur' tornar a Barcelona sense els tres cooperants segrestats i ha condemnat l'acció d'Al-Qaeda, que ahir el va reivindicar. A més de manifestar el suport cap als tres segrestats i les seves famílies, Giménez ha assenyalat que el més important és que el govern de l'Estat aconsegueixi el seu alliberament. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha anat a rebre a l'aeroport els integrants de la caravana.

  30 nov. 2009
Barcelona (ACN).- L'organització terrorista Al-Qaeda podria estar darrera el segrest dels tres cooperants catalans a Mauritània, segons ha explicat aquest dilluns el ministre d'Interior espanyol, Alfredo Rubalcaba. Els governs català i espanyol estan en contacte des d'aquest diumenge a la nit per iniciar les gestions diplomàtiques que posi fi al segrest. Les tres persones retingudes són el conseller delegat de l'empresa Gecoinsa, Roque Pasqual; la funcionària del Departament de Justícia, Alícia Gámez, i directiu de Túnels de Vallvidrera i del Cadí Albert Vilalta. El president del Govern, José Montilla, ha explicat que també es manté contacte amb el govern de Mali ja que les fronteres són 'extremadament poroses'.


30/11/2009
Nouachott (ACN)
.- Tres membres de la Caravana Solidària 2009 han estat segrestats a Mauritània, segons ha confirmat la policia mauritana a l'enviat especial que té l'ACN seguint la ruta del projecte humanitari. Els segrestats són dos empresaris i una funcionària que formen part de l'equip de 30 cooperants que s'ha desplaçat a l'Àfrica per portar-hi material recollit per ONG. Els seus companys s'han adonat que al vehicle amb què viatjaven els segrestats, l'últim d'una fila de 15, no els seguia. Llavors han girat cua i han trobat el cotxe desaparegut amb els portes obertes, sense ningú a dins i han pogut veure a terra unes petjades que s'endinsaven al desert. Els fets han passat de camí a Nouachott, la capital del país.


 
Asignación
Instagram