Gramenet.TV 

 Aquesta pàgina recull la història i l'actualitat dels moviments socials i entitats populars i el testimoni amb entrevistes als actors.

NO a la MAT

"NO A LA MAT"
Ocupació de les torres elèctriques de la Serra de Marina - Gramenet

11/11/2012
Moviments socials i partits polítics de Santa Coloma i Badalona han ocupat simbòlicament sis de les múltiples torres d'electricitat que poblen la serra de Marina. Convocats per la Plataforma per Defensa de la Serra de Marina i Can Zam, des de bon matí han començat a recórrer els camins de la serra membres dels diferents col•lectius i a penjar les pancartes en diferents torres escampades arreu dels camins que es troben entre l'ermita de Sant Climent i al barri de les oliveres, al nord-est i al sud-oest de la nostra ciutat, respectivament.
A més de veïns dels diferents barris, s'han convocat membres de l'Ateneu Julia Romera, l'AVV de Riu Nord, el Centre Excursionista Puigcatellar, el Casal del Mestre, el Centre d'Acolliment per a Estrangers, el Conreu Sereny, Els Verds de Badalona, Esquerra Unida i Alternativa, Gent de Gramenet, el Grup Artemis,  el Grup de Dones Petra Kelly, Iniciativa per Catalunya-Els Verds, el Lokal Social Krida, Assembles Jove de Gramenet del Besòs i la Unió Colomenca d'Atletisme.
Amb aquesta mobilització s'ha volgut mostrar el ferm desacord d'aquests moviments vers la instal•lació als nostres termes municipals de la línia de molt alta tensió (MAT), i s'ha volgut deixar ben clar que la ciutadania tenim dret a un servei de qualitat i a l'abast de fonts d'energies lliures, netes i renovables, que són la principal font de generació de riquesa al servei de les comunitats locals. Cal impulsar la generació d'energia elèctrica propera al lloc de consum, evitar el transport a grans distàncies, posar en marxa programes d'estalvi energètic i, en definitiva, generar i utilitzar l'energia de manera sostenible, no pas com interessa a les grans corporacions elèctriques europees, que fan passar el seu benefici econòmic per davant del benestar de la població i del medi.

Per tots aquests arguments i molts altres la Plataforma per la Defensa de la Serra de Marina vol deixar ben clar que diem NO a la línia de MAT entre Catalunya i França. Per la democràcia econòmica i un sistema energètic distribuït, eficient, net i renovable, impedim la construcció de la MAT.

"NO A LA MAT" Ocupem les Torres -
Assemblea Plataforma Serra de Marina - Gramenet

8/11/2012
En l'assemblea convocada per la Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam, realitzada en el centre cultural de Can Sisteré i en la que han participat diferents entitats i ciutadans que s'oposen fermament a la construcció de la línia de molt alta tensió,  la MAT,  ha proposat realitzar l'ocupació de les 6 torres del recorregut de la línia a partir de 2/4 d'onze del diumenge dia 11 i fins a la una, on sortiran en manifestació des de les diferents torres fins al barri de les Oliveres per participar en una paella popula
r

"NO A LA MAT" -
Plataforma en defensa de la Serra de Marina - Gramenet

La MAT (Muy Alta Tensión) ¿A dónde nos lleva este progreso?

28 sept. 2010
Aquest documental pretén potenciar les veus de les lluites contra La Mat, des d'accions legals fins a accions més directes, com la primera okupació que s'ha produït en l'Estat. Totes elles s'enfronten a la nova línia elèctrica de 440 KV que travessarà la Península en el 2013.
En el podreu veure com va ser la preparació del desallotjament, les defenses etc. etc. etc.
El podeu copiar, passar, descarregar lliurement però si voleu col·laborar economicament, ho podreu trobar en diverses distribuïdores alternatives i també en les presentacions que es realitzin del documental.
Esperem que a aquest vídeo es li de màxima difusió i que serveixi com|com a eina per al futur.

 
Asignación
Instagram