Gramenet.TV 

 Aquesta pàgina recull la història i l'actualitat dels moviments socials i entitats populars i el testimoni amb entrevistes als actors.

DONA I MUNTANYA.OBRINT CAMÍ

Aquest vídeo sobre dones muntanyenques del CEP és molt més que un recull de fets i experiències esportives. Carme Cama, Rosa Gisbert i Esther Buils , a partir de les preguntes i les propostes de reflexió de Núria Hoyo, i Mireia Martínez, que afegeix el seu testimoni, fan un repàs del que ha estat i és un vincle amb la natura que ha marcat les seves vides.
Practicants de les diferents vessants de l’activitat muntanyenca des de la joventut, totes han estat profundament implicades en la vida del Centre Excursionista Puigcastellar, assumint responsabilitats a la Junta Directiva i en la Secció de Muntanya o en l’organització d’activitats de grup, on tot sovint han estat en minoria com a dones i fins i tot en solitari, especialment als inicis.
La segona part del títol d’aquest document és molt significatiu. Elles i altres companyes han obert camins que fins fa ben poc eren transitats gairebé exclusivament per homes. Fan un repàs de com van ser acollides al Centre i al món muntanyenc, de la conciliació de la pràctica muntanyenca amb família i maternitat, dels valors que la muntanya aporta a la vida quotidiana, de l’adaptació al pas del temps, de la serenitat i la desconnexió que troben en la natura i sobretot de la font d’autoconeixement i el mestratge de vida que és la vivència intensa de la muntanya.
Dona i muntanya. Obrint camí aporta un ventall de reflexions i unes bellíssimes imatges. És un profund testimoni d’amor a la natura i l’expressió d’un desig compartit: seguir sent muntanyenques tota la vida.
Agustina Rico  

 
Asignación
Instagram