Gramenet.TV 

 Aquesta pàgina recull la història i l'actualitat dels moviments socials i entitats populars i el testimoni amb entrevistes als actors.

SALVEM LA BASTIDA!


27/04/2009
Aquest curt es va estrenar durant el fARTs 2009. És un resum -molt resumit- de tot el procés de lluita de la campanya 'Salvem La Bastida'. La 'Plataforma per a la defensa de la Serra de Marina i Can Zam' va sumar sensibilitats i va protagonitzar una autèntica lluita de conjunt que va culminar en els actes de la multitudinària acampada de novembre de 2008. Ara, sense baixar la guàrdia, es pot dir que La Bastida es va salvar gràcies a les mobilitzacions de la gent que va revifar el seu esperit lluitador i va recuperar els carrers per la reivindicació. En l'espai 'poblat', obert per la Plataforma a YouTube, podeu trobar almenys una desena de vídeos que relaten els fets d'aquests dies que sense dubte quedaran en la memòria col·lectiva de la nostra Gramenet.Més sobre la lluita realitzada per la ciutat per Salvar La Bastida

Salvem La Bastida! - Trasplantem natura; plantem futur.

23/12/2008
Dissabte 22 de novembre, 10 h, a.m. Breda, La Selva. Un viver ple de vida. Uns vells amics (l’Amadou, l’Albert...) i un munt de pins pinyoners que apunten a l’infinit. A terra, una estora de glans que han caigut dels roures envolten el planter. La furgoneta del Xema, carregada d’arbres i llavors, torna cap a casa. L’operació “SALVEM LA BASTIDA” s’ha activat, en la primera fase en el trasplantament de natura.  
Els treballs de camp, comptem amb mil braços esforçats per obrir petits pous d’acolliment. Plantem pins, però també llavors d’alzina, roure, lledoner, garrofer, llorer, olivera...fruits recollits pels voltants, al Garraf, al Corredor-Montnegre, al parc de la Ciutadella, a Torribera...Grans, mitjans i petits, amb xapos, aixades, cavaguets pels arbres, i simples bastonets per enterrar les llavors “Nendo-Dango” embolicades en fang. Total: 300 nous pins i uns  2.500 (pinyols, glans...) d’arbres variats, que a la primavera poden germinar. Hem plantat futur.


 

Salvem La Bastida! -
Cercavila al Consell de Ciutat

 

  

2/11/2008
Dijous 30 d'octubre, al voltant de 150 persones i entitats polítiques, socials, esportives, veïnals, de l'àmbit d'ensenyament i l'esportiu es van manifestar des de la Plaça de la Vila fins al CRJ Mas Fonollar, lloc on l'Ajuntament havia convocat un Consell de Ciutat extraordinari informatiu referent a les ARE (Àrees Residencials Específiques), on afecta l'àmbit de La Bastida, convocades per la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina, el Riu Besòs i Can Zam.


 
Asignación
Instagram