Gramenet.TV 

 Aquesta pàgina recull la història i l'actualitat dels moviments socials i entitats populars i el testimoni amb entrevistes als actors.


                                                  

Article de "El Periodico", 27 de desembre del 2021
HISTÒRIES METROPOLITANES... 8

Can Zam: 45 anys de lluita veïnal per una Santa Coloma més verda

Avui dimecres 15 de desembre la Plataforma en defensa de la Serra de Marina i Can Zam ha fet una nova acció de denúncia entrant a les obres que es fan a Can Zam per fer una roda de premsa en la que ha denunciat la construcció del vial-carretera d’Anselm de Riu que divideix el parc de Can Zam. Una carretera de quatre carrils, dos d’aparcament, que la Plataforma considera negativa per l’impacte ambiental que tindrà degut al tràfic intens que s’hi desenvoluparà. És per això que reclamen que la Generalitat i l’Ajuntament de Santa Coloma es replantegin el projecte actual per un altre de més tou.
Per altra banda, la Plataforma, continua reclamant que el projecte de reforma del parc projectada és del tot insuficient i no respon a les necessitats de la ciutat, encara amb importants dèficits de zones verdes, i una població amb pocs recursos en una situació d’emergència climàtica i social com la què vivim. És per això, diuen, que per a defensar la nostra vida, la nostra salut, necessitem més parcs que mai, més Can Zam verd que mai.

Comunicat de valoració de la comissió de la Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam de la reunió mantinguda el passat dia 11 de novembre amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i l’Àrea Metropolitana de Barcelona per debatre el futur del parc metropolità de Can Zam

Valoració de la comissió de la Plataforma en Defensa de La Serra de Marina i Can Zam, a la sortida de la reunió amb l’AMB i l’Ajuntament per debatre el futur del parc.


La Plataforma en Defensa de la SM. i Can Zam va participar al programa 'Badalona Tres60' de TV

Mobilització pel parc de Can Zam complet

Avui diumenge 7 de novembre a les 11 del matí ens hem concentrat a la Plaça de la Vila dins la Jornada S.O.S. Can Zam i després de llegir el manifest de la Plataforma en defensa de la Serra de Marina i Can Zam on s’exposaven les reivindicacions sobre el Parc i contra la Clariana polivalent, s’ha sortit en manifestació i cercavila amb batucada pels carrers de Santa Coloma fins arribar al parc de Can Zam on s’ha explicat a la gent que hi era la situació precària del parc.    

Tot seguit s’han fet una sèrie d’activitats com la pintada del mural reivindicatiu, jocs infantils, l’exposició del futur mediambiental que es voldria per la ciutat i l’assemblea sobre la posició de la plataforma davant les diferents problemàtiques del conjunt del parc i les reivindicacions més immediates de cara la reunió del proper dijous dia 11 a les 19h de representants de la Plataforma amb l’AMB i l’Ajuntament. S’ha convocat a concentrar-se el mateix dia a les 18:45 davant l’Ajuntament per donar suport a la comissió que hi participarà.

Després ha seguit el dinar popular i hem gaudit del concert amb la Laura Socaixina i Noir Silence

 

 
Asignación
Instagram