Gramenet.TV 

 Aquesta pàgina recull la història i l'actualitat dels moviments socials i entitats populars i el testimoni amb entrevistes als actors.

REMEI MARTÍNEZ TORRES

La dona que es compromet i lluita

(VÍDEO DE PRESENTACIÓ)

Remei Martínez Torres (Barcelona –Poblenou-1935), filla d’immigrants dels anys 30, representa tota una generació de dones destinades a la cura de la llar i de la família i, en alguns casos, a treballar fora o tenir un ofici que es podia compaginar amb la casa, com el seu de cosidora o modista. Casada amb en Joan Pujols, de família de pagesos de Santa Coloma, vindrà a viure a la població i posteriorment es traslladen al barri de Singuerlín, on entren en contacte amb la comunitat cristiana i amb veïns molt actius en la problemàtica social. La parella s’implica plenament en les lluites del barri i de la ciutat.

 El cas de la Remei no és únic però sí exemplar. Ella és qui dona el pas a una gran dedicació en les associacions de pares i posteriorment en el  compromís polític, que la porta a formar part del primer Ajuntament democràtic, amb l’alcalde Lluís Hernàndez.  Aquest vídeo repassa la vida i la trajectòria de la Remei. Presidenta d’ Ampa, regidora, activista i mare, filla, germana, esposa, àvia, néta… Militant i veïna; política i també companya i amiga. Un mosaic format per imatges de diferents èpoques i àmbits, privat i social, i per nombrosos testimonis en què s’uneixen l’afecte personal i el reconeixement públic a la figura de Remei Martínez Torres, la dona que es compromet i lluita.

Agustina Rico
 
Asignación
Instagram