Gramenet.TV 

 Aquesta pàgina recull la història i l'actualitat dels moviments socials i entitats populars i el testimoni amb entrevistes als actors.

L'estela de Grama en el periodisme colomenc

Que Grama va ser una pedrera i escola de periodistes, s'ha dit moltes vegades, i un dels exemples més clarificadors és que les dues capçaleres escrites locals, que cada mes surten als carrers de la ciutat, les dirigeixen dos antics gramers: Josep Mª Roca –que va ser l’últim director de Grama– amb el Mirall.net, i Jordi Corachán amb Gramenet2.0/El Diari de Santa Coloma.

Cadascun amb el seu estil i enfoc de la notícia, com era Grama, en què l'objectiu d'explicar la realitat colomenca es feia amb l'enfoc de diverses mirades, com diverses eren les idees i procedències de les persones que en formaven part. A Grama, com remarca Josep Maria Roca, s'aprenia a fer de periodista i es feia una revista on s'explicava el que passava a la ciutat, per això el tancament de la revista va suposar la pèrdua de la crònica d'uns anys de la vida de Santa Coloma.

Corachán, rememora que a Grama els periodistes podien escriure en tots els àmbits, de la política als esports, i això va ser una gran ajuda pel dia de demà, quan va treballar per diferents mitjans de fora de la ciutat.

Tots els que feien Grama eren un gran equip: els periodistes, els que s'ocupaven de l'administració, la maquetació, el picatge, els repartidors... i tothom ho recorda com una bona etapa de la seva vida, com ens expliquen l'Albert Cortés i la Montse Santana. En la tasca d'avui de molts antics gramers, tant en el compromís social com en les seves feines periodístiques, busqueu l'estela de Grama, segur que la trobareu.

Albert Noguera. President del Centre Excursionista Puigcastellar

 
Asignación
Instagram