Gramenet.TV 

 Aquesta pàgina recull la història i l'actualitat dels moviments socials i entitats populars i el testimoni amb entrevistes als actors.

Publicació disponible el dia 9 de gener de 2019

Dibuixants, interpel·lant amb l’humor

Grama, revista de Santa Coloma de Gramenet, que durant anys es va convertir en reflex d’una societat que despertava i que lluitava per les seves millores socials, va ser una publicació imprescindible que va recollir amb honestedat i rigor el sentir d’una majoria de ciutadans que anhelaven una vida millor.

Totes les reivindicacions de la ciutat tenien ressò a les pàgines de la revista que, a més, va comptar amb la col·laboració d’excel·lents dibuixants amb una àmplia trajectòria que, interpretant i seleccionant els temes importants que anaven esdevenint, van fer amb els seus dibuixos un vehicle per a traslladar fermes conviccions ètiques, socials i polítiques. Amb les seves vinyetes, el somriure instintiu donava pas a una reflexió sobre la qüestió que plantejaven, transmetent amb pocs traços idees i missatges, interpel·lant sense perdre el sentit de l’humor, de vegades subversiu i incisiu. Van treballar per a la presa de consciència d’una nova realitat que molts ciutadans es van obstinar a transformar i ens van ajudar a millorar la nostra qualitat d’informació. Des de Grama van ser cronistes de l’efímer i testimonis de l’essencial, i amb el seu talent, van saber resumir la complexitat dels problemes, desdramatitzant-los.

Alfons López i Tufet (Lleida, Segrià, 1950) és un dibuixant, guionista de còmics, humorista gràfic, director de publicacions i també divulgador.

Josep Maria Rius i Ortigosa (Barcelona, 1954) és dibuixant, escriptor i il·lustrador, també conegut pel seu pseudònim Joma.

Benito Marcos. Pintor


 
Asignación
Instagram