Gramenet.TV 

 Aquesta pàgina recull la història i l'actualitat dels moviments socials i entitats populars i el testimoni amb entrevistes als actors.

LITERATURA

 "EL MOVIMENT VEÏNAL AL BARCELONES NORD (1954 - 1987)"

Presentació del llibre, de la tesi de José Miguel Cuesta Gómez, organitzat pel museu Torre Balldovina a Santa Coloma de Gramenet. L'acte ha estat presentat per la directora del museu Magda Clavell.
L'autor ha estat acompanyat en la presentació pel director de la tesi Martí Marín i Corbera.
El debat posterior ha estat molt participatiu amb intervenció de persones que havien viscut les lluites i els moviments del tardo franquisme i la transició.
La tesi reflecteix el paper determinant que les lluites socials varen tenir en l'erosió i la crisi final de la dictadura, com és veu en les evidències documentats que aquest llibre conté.
El treball es una eina valuosa per conèixer la història dels moviments veïnals del període i per ser consultat més d'una vegada per curiosos i estudiosos.
El ĺibre esta dedicat a totes les persones que lluiten per aconseguir una societat lliure, justa i igualitària.


"Pollo", presentació de l'últim llibre de Jordi Valls Pozo - Gramenet

Dos referents de dins i fora la ciutat, el poeta Jordi Valls i l’artista visual Miquel Àngel Para, enceten un debat sense censures ni guió sobre les obsessions del primer i de les actituds de l’art en general a ran de la publicació del seu 13è llibre, «Pollo». Un recull de proses poètiques de magma i calibre estranys, on trobem el verb de Foix, Brossa i Sampere de rerefons, un seguit de personatges que responen a la identitat irreverent de la imaginació de l’autor (ara transformat en una mena de guia) que es rebelen i combaten contra la realitat consabuda i monòtona del viure. El paradigma de «Pollo» és també la geografia que cavalca entre la nostàlgia d’una Santa Coloma ja desapareguda i una de nova que batega amb més força i més llengües que mai. Aquest diàleg sense embuts comptarà amb la lectura de ChenXiao Xiang, una estudiant xinesa, d’un dels poemes del llibre com a punt culminant de la trobada.

              ALLÒ QUE EL VENT NO S’ENDUGUÉ

Joan Vicente - Gramenet

5/04/2019
L'Ateneu Popular Julia Romera ha acollit aquesta tarda, 5 d'abril de 2019, la presentació d'un llibre necessari. Es tracta de les memòries de Joan Vicente Castells. Una sala plena de gent que, amb la seva assistència, retia homenatge a una de les persones que més han contribuït al desenvolupament cultural de la nostra ciutat. Allunyat sempre dels oripells que dóna l'acostament a les institucions del poder, Joan Vicente, al costat de inseparables companys de tarannà llibertari que van convergir en el CEP, va desenvolupar un ardu treball de base en el terreny de la geologia, la botànica, la història i altres matèries, sense deixar de banda l'estudi i pràctica de l'esperanto, al qual considerava la llengua universal que havia d'unir els pobles. Moltes d'aquestes experiències les va deixar escrites en innombrables fulls dispersos que, després de la seva mort, han estat finalment recollits per la seva filla, Roser Vicente, donant lloc a" Allò que el vent no s’endugué. Memòries de Joan Vicente Castells." Una acurada edició de l'editorial Cercle Vermell deixarà per al futur les vivències personals, científiques, educatives i polítiques de Joan Vicente .

        Gestació del "Pla Popular" (1978)
26/11/2013
A la biblioteca Central, Odei  Antxustegi  Etxearte, ens va presentar el projecte del llibre que aquest  2014 publicarà on es recull la historia del pla popular.


"HISTÒRIA SOCIAL DE LA SANTA COLOMA MODERNA-1954-1979"
19/04/2013
Entrevista a Marcelo López Ródenas autor de on ens explica el perquè de la nova edició del llibre.
El text és el mateix que fa 30anys


"LES OLIVERES SABOR A BARRIO 1970 - 1980"
12/04/2012
En el local de L 'Associació de veïns de les Oliveres s'ha fet la presentació la presentació del llibre per l'autor, Fernando Saro,

 
Asignación
Instagram